default_mobilelogo

Мезотерапія в Тернополі

Мезотерапія — один з найбільш відомих способів сучасної косметології, заснований за лікувальною методикою. За допомогою даного методу можна вирішити безліч проблем, пов'язаних із станом шкіри.

Трохи історії Якщо повернутися в далеке минуле, то поява перших порожнистих шприців, багатьох вчених підштовхнуло до думки, що ліки можна вводити безпосередньо в осередок болючої зони. Конкретними дослідженнями в даній області зайнявся французький доктор Мішель Пістор (1948-1952 рр..). Вперше ж термін мезотерапія був введений у Франції в 1958 році представниками преси, але тільки в 1987 році французька академія медицини змогла визнати мезотерапію, як методику альтернативної медицини. Суть методу мезотерапії полягає у введенні мікроскопічних доз спеціальних препаратів безпосередньо всередину середньої частини дерми (мезодерму).

Використання даної методики в косметології дозволяє підсилити кровообіг і прискорити регенерацію клітин шкіри при вікових змінах в організмі, повернути красу і молодість.

Мезотерапія — один з найпопулярніших методів омолодження та усунення недоліків.За допомогою процедури мезотерапії можна надовго, а іноді і назавжди позбутися від деяких недоліків шкірного покриву, запобігти і усунути вікові зміни шкіри. Введення лікувальних препаратів всередину дерми і безпосередньо в проблемні ділянки, допомагає усунути багато проблем, домогтися ліфтинг-ефекту, зробити підтяжки, корекцію овалу обличчя, скул, шиї без хірургічного втручання.

Проведення мезотерапії сприяє відновленню обміну речовин в тканинах,препарати що вводяться впливають на жирові клітини, забезпечуючи їх виведення з організму.

Мезотерапія застосовується для усунення вугрової висипки, пігментних плям, використовується в якості лікувальних процедур при розширених судинах і судинних «зірочках» на обличчі. Крім цього, показання до проведення мезотерапії: зневоднена і суха шкіра, набряки, рубці і розтяжки. Останнім часом мезотерапію часто застосовують при підготовці до пластичних операцій, щоб оптимізувати результат і запобігти ускладненням. Мезотерапевтичні процедури проводять також після пластичних операцій, вони значно скорочують реабілітаційний період і покращують стан шкіри.

В даний час мезотерапія обличчя та тіла — популярний метод і це обумовлено, в першу чергу, комплексним підходом до вирішення поставлених проблем і точної доставкою необхідних активних компонентів в потрібне місце. Такий підхід дозволяє отримати помітний ефект вже після першого сеансу.

Препарати, які застосовуються для ін'єкцій.

Мезотерапія обличчя та тіла передбачає вибір лікарських препаратів і приготування мезотерапевтичних «коктейлів». Препарати для мезотерапії включають в себе вітаміни, органічні кислоти, олігоелементи, екстракти деяких цілющих трав, натуральні компоненти тваринного походження (еластин, колаген).

Вибір препарату залежить від складності проблеми, яку належить вирішити. Серед застосовуваних класичних препаратів найбільш відомі: прокаїн, міакальцік, трентал, піроксен-кам, деякі специфічні засоби: Тріак, ліподістрофін, ембріобласт. Ефективність препаратів, які застосовують для корекції шкіри обличчя і усунення безлічі проблем оцінили вдячні пацієнти. В останні роки захоплені відгуки про мезотерапію клієнтів різних вікових груп — свідчення бездоганності методики та високих результатів застосовуваного методу для омолодження обличчя та усунення проблемних ділянок шкіри. Використання даного методу в косметології дозволяє підсилити кровообіг і прискорити регенерацію клітин шкіри при вікових змінах.

Протипоказання. Як і при будь-якому іншому методі, негативні наслідки мезотерапії особи можуть мати місце, але цих неприємностей можна уникнути, дотримуючись елементарну обережність і виконуючи рекомендації фахівців.З урахуванням широкого спектру дії даного методу в косметології протипоказання до мезотерапії особи стосуються деяких захворювань (онкологічних, хвороб нирок, епілепсії, гіпертонічній хворобі, шкірних хвороб), наявності гострих запальних процесів при проведенні процедури, алергічних реакцій і психічних розладів.

Фахівці не рекомендують проведення мезотерапії в період вагітності і лактації. Щоб убезпечити пацієнта від наслідків, пов'язаних з індивідуальною несумісністю використовуваних в процесі проведення сеансу компонентів, необхідна консультація лікаря.

Техніка виконання.

Метод мезотерапії став відомий, як процедура введення вітамінів і гомеопатичних засобів у мезодерму, за допомогою ін'єкцій. Такі ін'єкції вводять найтоншою голкою, тому в залежності від типу шкіри, сліди вколовши можуть бути видні не більше 2-3 днів після проведення сеансу мезотерапії. Існує декілька технічних прийомів, щоб ввести препарати для мезотерапії:

-техніка ПАПЦ — припускає окремі вкола в проблемні місця;

-лінійна техніка — використовується при корекції і видаленні зморшок.

Мезотерапія — це ефективний і безпечний метод усунення проблемних і некоректних ділянок шкіри, збереження молодості і краси надовго.

Мезотерапія волосся

Несприятливий вплив навколишнього середовища, стреси, зміна гормонального фону під час вагітності та годування груддю призводять до того, що волосся втрачає свою привабливість і навіть починає випадати. Мезотерапія для волосся - сучасна косметологічна процедура,яку багато хто вибрав ву якості зброї проти підвищеної жирності волосистої частини голови, лупи, стоншування, перетину і випадіння волосся.

Показання для мезотерапії волосся і шкіри голови

Мезотерапія голови являє собою ін'єкції спеціальних лікувальних препаратів під шкіру. Введені засоби підбираються індивідуально для кожного пацієнта залежно від його проблеми. Якщо пройти повний курс уколів, можна вирішити проблему зі здоров'ям волосся: зупинити їх перетин, випадання, витончення, стимулювати зростання нового волосся. Крім того, можна відрегулювати виділення шкірного сала, а значить, позбутися лупи.

Насамперед, мезотерапія голови показано людям, які страждають від андрогенного облисіння або алопеції (патологічного випадіння волосся). Корисна буде процедура і тим, кого турбує себорея, свербіж шкіри голови,ламкість і перетин кінчиків волосся.

Спровокувати проблеми з волоссям може і частий прийом антибіотиків, порушення роботи залоз внутрішньої секреції, які тягнуть за собою гормональні розлади. Може початися випадання волосся через незбалансоване харчування і стреси. Очищаючи шкіру голови, мезотерапія сприяє росту нового здорового волосся.

Протипоказання до ін'єкційної процедури

До нас часто звертаються жінки, які помітили у себе випадання волосся під час вагітності і після пологів. Їм слід знати, що періоди вагітності та грудного вигодовування є для мезотерапії волосся протипоказаним.Крім періоду вагітності та грудного вигодовування,від мезотерапії слід відмовитися в таких випадках:

-якщо є алергія до будь-якого з препаратів, який використовується у складі коктейлів для мезотерапії волосся;

-якщо ви вживаєте ліки, несумісні з препаратами, які використовуються для ін'єкцій;

-якщо ви страждаєте жовчнокам'яної хворобою або у вас є захворювання нирок;

-якщо у вас період менструацій або проявляється передменструальний синдром;

-якщо ви дуже боїтеся уколів;

-якщо у вас порушена робота серцево-судинної системи, ви страждаєте гіпертонією;

-якщо у вас які-небудь хвороби крові;

-якщо у вас онкозахворювання;

-якщо у вас психічні розлади;

Процедуру слід відкласти до одужання,якщо в даний момент у вас загострилися будь-які хронічні захворювання.

Що входить до складу поживних коктейлів:

Як правило, до складу коктелю включається цинк, вітаміни групиВ, амінокислоти. Все це ефективно зміцнює волосся. Крім того, до складу препаратів для ін'єкцій часто включають меланін, який перешкоджає появі сивини і прискорює ріст волосся. Коктейлі для мезотерапії волосся вводять під шкіру через найтоншу голку на невелику глибину - всього 2-4 мм. Тому процедура не надто болюча. Ін'єкції для шкіри голови можуть містити гіалуронову кислоту, мікроелементи (Cu, Mg, Se, Zn, Si), вітаміни, судинноактивні речовини, амінокислоти.

Існують і готові коктейлі. За одну процедуру вводять від 2 до 5 мл коктелю.Лікар зобов'язаний інформувати пацієнта про суть методики і складу коктелю для мезотерапії волосся.

Як діють препарати на шкіру голови?

Ін'єкції робляться шприцом. Через кілька хвилин після уколу на клітинному рівні розвивається запальний процес. Судини звужуються, а після розширюються. Через стінки капілярів у міжклітинний простір потрапляють формені елементи препарату. Відбувається накопичення лейкоцитів, лімфоцитів, еритроцитів, фібрину. З'являються біологічно активні молекули,які виділяють фактори росту. Шкіра голови в результаті зволожується.

Чи потрібна підготовка до процедури?

Не рекомендується кілька днів перед процедурою мезотерапії голови використовувати засоби для укладання волосся - лаки, гелі, пінки. Багато хто думає, що прийом знеболюючих засобів за кілька днів до процедури зменшить больові відчуття під час мезотерапії. Це не так,знеболюючі препарати можуть стати причиною кровотечі. Обов'язково повідомте доктору про всі ліки, які ви приймаєте. У день процедури помийте голову, а от після мезотерапії помити можна буде не раніше, ніж через два дні.

Переваги мезотерапії при випаданні волосся:

Для мезотерапії при випаданні волосся застосовується техніка мікропапул. Ін'єкції робляться від умовно взятої верхньої точки за радіально розходяться променів. Відстань між ін'єкціями близько 1,5 см. Кілька уколів роблять в шию - саме там знаходяться точки активізації росту волосся.Коктейлі для мезотерапії голови впливають безпосередньо на шкіру проблемних ділянок і доставляє необхідні речовини до цибулин. Як правило, результат позитивний. Структура волосся відновлюється, зростання активізується, нормалізується жировиділення. Відразу після проведення процедури під шкірою формується депо препаратів,з якого поживні речовини надходять в клітини волосяних фолікулів.

Слід зазначити, що мезотерапія при випаданні волосся буде неефективною, якщо процес випадіння зайшов занадто далеко (на місці волосяних фолікулів вже знаходиться сполучна тканина). Мезотерапія в цьому випадку матиме позитивний вплив на шкіру голови  і підготує її до пересадки волосся.

Процедура мезотерапії голови триває близько 40 хвилин. Слід зазначити, що для досягнення ефекту однієї процедури буде недостатньо. Курс складається з 6-8 процедур. Після кожного сеансу слід протягом двох днів утримуватися від миття голови.

Мезотерапія для росту волосся дає ефект, завдяки голчастому масажу і спеціальним препаратам, які забезпечують волосяні цибулини необхідними поживними речовинами.

При випаданні волосся застосовують алопатичну або гомеопатичну мезотерапию.До складу алопатичних коктейлів входять не тільки натуральні компоненти, а й препарати, синтезовані в лабораторії. Гомеопатичні засоби використовуються в мезотерапії волосся нечасто, оскільки концентрація активних речовин тут набагато менше, а значить, потрібного ефекту домогтися складніше.Хоча гомеопатичні коктейлі не роблять побічних ефектів, вони діють повільніше. Отже, може знадобитися більше процедур, а більшість клієнток хочуть отримати швидкий результат - здорове, густе і довге волосся після мезотерапії голови.

Чи можлива мезотерапія в домашніх умовах?

Ні. Це виключно салонна процедура, і проводити її повинен лікар, який пройшов спеціальне навчання. Адже мезотерапія волосся - це не просто уколи під шкіру голови спеціальними препаратами. Процедура починається з оцінки вашого стану, визначення бажаного ефекту, показань і протипоказань. Для проведення процедури потрібно знати, на яку глибину вводити голку, яка відстань між проколами вважається у вашому випадку оптимальним. Тому не намагайтеся зробити мезотерапію в домашніх умовах, а приходьте саме до нас.